Waar gebruik je scrum magneten voor?

Scrumartikelen zijn artikelen die gebruikt worden voor kantoor of in het onderwijs, maar tegenwoordig worden ze ook steeds meer gebruikt thuis. Scrummagneten en Scrum poker kaarten zijn erg handig om te gebruiken als planner of als post-its, omdat ze lang meegaan en te hergebruiken zijn. Hierdoor zijn ze ook nog eens goed voor het milieu en relatief goedkoop, omdat je niet meer steeds nieuwe post-its hoeft te kopen. Scrummagneten zijn erg populair op kantoren en in het onderwijs, maar je kunt ze ook privé gebruiken om je aan je thuisplanning te houden. Vraag je je na het lezen van dit stukje tekst af waar je scrum magneten eigenlijk voor gebruikt? Lees dan snel verder!

Het nut van scrum magneten

Vroeger werden scrum artikelen gebruikt voor scrumprojecten, maar tegenwoordig zie je ze steeds vaker op kantoren, in scholen en op de koelkast van mensen thuis. Op scrummagneten kun je meestal schrijven, waardoor je er je planning of taken voor die dag kunt opschrijven. Je kunt ze op een magnetisch bord of whiteboard ophangen zodat je het overzicht behoudt. Je kunt de scrummagneten opschuiven op het bord naarmate je verder komt met je project, en zo zie je dus precies hoe ver je bent. Op scholen zie je vaak felgekleurde scrummagneten die worden opgehangen op het schoolbord, zodat de leerlingen meteen weten waar ze mee bezig kunnen. Ook zie je ze steeds vaker bij mensen thuis. Vaak worden de scrummagneten op de koelkast geplakt met daarop de dagelijkse taken van iedereen in het huishouden.

Welke soorten scrum magneten zijn er?

Er is een grote keuze aan scrumartikelen om uit te kiezen. Je hebt scrummagneten, maar er zijn tegenwoordig zelfs scrum poker kaarten. Scrummagneten zijn over het algemeen herbruikbaar waardoor je ze kunt schoonvegen en er een nieuwe taak op kunt schrijven. In principe werken ze zoals een whiteboard, maar dan in het klein. Scrumartikelen heb je in verschillende maten, zoals bijvoorbeeld in de vorm van een poppetje, gezicht of tekstwolkje. Ze zijn handig om te gebruiken als post-its en je planningen op te noteren. Scrummagneten maken het je door hun opvallende vorm en kleur makkelijk om je overzicht over de planning te houden en niks te vergeten.