Niet langer in het duister met kentekencheck

Het aanschaffen of verkopen van een auto kan best spannend zijn. Je vraagt zich af of je een goede aankoop doet. Of als je de auto wel voor een juiste prijs koopt of verkoopt. Met een simpele autocheck is dat niet langer onbekend. Je ziet bijvoorbeeld de geschiedenis van de auto, de meest voorkomende reparaties en informatie over de waarde van de auto.

Wanneer je een auto koopt is het wettelijk je plicht om voor zover dat mogelijk is na te gaan of je geen auto koopt die gestolen is en of de gegevens van de auto overeenkomen met de papieren die erbij worden geleverd. Tegenwoordig wordt het criminelen moeilijker gemaakt om nog een voertuig te stelen door het kentekennummer te graveren in ruiten of spiegels en lampen van het voertuig. Zo kunnen zij geen valse plaat plaatsen.

Het kan in uitzonderlijke gevallen voorkomen dat een auto een nieuw kenteken heeft gekregen, maar de reden daarvan moet dan bij de RDW bekend zijn. Wanneer je als koper de gegevens onvoldoende controleert en als dan later blijkt dat je een gestolen auto hebt gekocht, dan kan het zijn dat je geen beroep kunt doen op het principe dat jij de auto eerlijk hebt gekocht en niet wist dat deze was gestolen. Zeker wanneer je al een idee zou moeten hebben, als bij wijze van praten een auto wel heel goedkoop wordt aangeboden of wanneer de verkopende partij erg aandringt dat hij er snel vanaf wil.

Door een snelle en simpele check kan je dit soort problemen overbruggen. Bekijk kentencheck.eu; uw grootste vriend bij de aankoop van voertuigen.