Leuk om te zien hoe de teambuilding z’n vruchten afwerpt

teambuildingLeuk om te zien hoe de teambuilding z’n vruchten afwerpt

 

In mijn bedrijf heb ik echt moeten leren om tijd en ruimte in te bouwen voor teambuilding, eerst was ik me daarvan nog helemaal niet bewust, integendeel. In enkele jaren tijd is mijn bedrijf enorm gegroeid en zijn we in het personeelsbestand verdubbeld of bijna verdriedubbeld zou ik haast willen zeggen. Op een gegeven moment kwam ik er niet meer onderuit, moest ik wel onder ogen komen dat ik iets aan teambuilding moest organiseren, want anders zou er echt een schisma ontstaan tussen de mensen die al bij de eerste lichting zaten en de mensen die er later bij kwamen. Op de een of andere manier was dat gevoel bij iedereen toch erg aanwezig namelijk. Het is ook logisch dat je gaat vast houden aan de dingen die je wel kent, zodra een organisatie in zo’n mate verandert dat je het niet meer herkent. Volgens mij sluit je je dan automatisch wat meer voor elkaar af, laat je het niet allemaal meer binnenkomen. Enfin, op een gegeven moment heb ik knopen doorgehakt en ben ik iets van teambuilding gaan organiseren, eerst nog klein maar het werd steeds omvangrijker. Uiteindelijk doen mijn mensen nu allemaal aan sport met elkaar, natuurlijk de beste manier om aan teambuilding te doen, sport verbroedert immers. Het is een groot succes binnen alle teams en iedereen heeft het dagelijks over de vaste voetbalwedstrijd van de week, ik vind dat erg leuk om te merken!