Jaarafsluiting King als onderdeel van uw boekhoudprogramma

kingZoals jullie weten ben ik zo goed als klaar met mijn studie. Omdat ik tijdens mijn afstuderen ook regelmatig contact had met de afdeling financieel, wil ik hierover dan ook een ervaring van delen. Ik kan me voorstellen dat jullie net als mij moeite hebben met het financiële aspect binnen een bedrijf. Vaak zijn boekhoudingsprogramma’s zo ingewikkeld dat je het overzicht al snel uit het oog verliest. Bij de meeste programma’s is het dan ook niet mogelijk om bepaalde gegevens van het oude boekjaar mee te nemen naar het nieuwe boekjaar, althans zo werd mij verteld door mijn collega op de financiële afdeling. Omdat ik toch één week mee moest lopen op deze afdeling werd mij alles uitgelegd. Jaarafsluiting King is een van opties die zij binnen de afdeling gebruiken. Dit is dus een onderdeel van het software programma dat gebruikt wordt voor de gehele administratie. Onze partner hierin heet Miki Business Software. Naast het pakket dat wij gebruiken, deze leg ik in de volgende alinea uit, bieden zij nog veel meer pakketten aan. Voor meer informatie in pakketten moet je toch echt even zelf kijken op miki-business-software.nl.

king-eennieuwekijkopuwbusiness

Geïntegreerde voorraadadministratie

head-king-logistiekHet boekhoudprogramma dat gebruikt wordt heet King Logistiek. Een onderdeel hiervan is de jaarafsluiting King, hier kom ik zo nog op terug. Het King Logistiek is een uitgebreid business software dat gebruikt wordt voor het bijhouden van de voorraadadministratie. Hiermee heb je volledige inzicht in de interne inkoop- en verkoopadministratie. Een handige toevoegen van dit pakket is de mogelijkheid om backorders bij te houden. Uiteraard kun je snel inzicht verkrijgen in historische gegevens zoals orders en facturen. Dit was noodzakelijk voor mijn onderzoek, tijdens mijn afstuderen. Ook heeft het vele mogelijkheden voor wanneer je een webwinkel hebt, dit is echter niet van belang bij ons. De jaarafsluiting King waar ik het net over had is een update van Miki Business Software. Hiermee kun je het oude boekjaar tijdelijk sluiten. Dit houdt in dat er een voorlopige jaarafsluiting mogelijk is. Dit voor zowel het oude- als nieuwe boekjaar. Belangrijk dus om de boekingsgangen van het oude boekjaar mee te nemen naar het nieuwe boekjaar. Ben jij inmiddels net zo lovend als mij over deze firma en ben jij van plan hun als partner te gebruiken, dan weet ej wat je moet doen.