Informatie over de aankoop van de Bitcoin

Wanneer iemand voor het eerst in zijn leven de stap heeft genomen met Bitcoins kopen is er nog veel onzekerheid. Wat veel mensen nog niet weten is dat Bitcoin wordt gebruikt tegen een falend financieel systeem. Kijk je naar de koers van de Bitcoin dan kun je hier als beginnende belegger wel van schrikken. Grote pieken en dalen zijn zichtbaar op de lange en korte termijn. In Nederland heb je geluk bij het aankopen van Bitcoin, er zijn meer dan voldoende Nederlandse bedrijven waar je Bitcoin kunt kopen. Het is dus niet nodig om naar een buitenlandse partij te gaan.

Het bekijken van de koers

Bitcoins kopen

Er zijn veel mogelijkheden voor het Bitcoins kopen en verhandelen. Heb je eenmaal Bitcoin gekocht dan is het niet onverstandig deze op te slaan op een hardware wallet. Iedere dag kijken naar de koers heeft weinig zin, we raden aan een vast tijdstip te kijken bijvoorbeeld één keer per week op een vast tijdstip. Het Bitcoin netwerk is niet te kraken en iedere deelnemer is gelijkwaardig. Het systeem is gezond en functioneert zonder centrale banken. Nog nooit heeft de mens geld gehad zonder banken of koningen. Bitcoin zorgt voor een scheiding der machten van de overheid en het bankwezen.

Bitcoins kopen

Iedere deelnemer is eigenaar

Bitcoin functioneert zonder een verdeelsleutel, het is een transparant gelijkwaardig product voor iedereen. Het netwerk heeft geen eigenaar, iedereen die deelneemt is een deel eigenaar. Met Bitcoins kopen bepaal je zelf wat je ermee doet, alleen jij bent baas over je eigen Bitcoins. Zij bieden je een unieke soevereiniteit zonder dat er een derde partij aan te pas komt. In totaal kunnen er maar 21 miljoen Bitcoins worden gemined. De hoeveelheid kan niet worden verhoogd, en er zijn al 18 miljoen Bitcoins gedolven. Je kunt er dus op rekenen dat de Bitcoin in de toekomst erg schaars zal worden.