Voor een beter duurzaamheid ga naar environmentaldatacenters.com

news_photo_2Jullie weten inmiddels van mij dat ik al enig tijd werkzaam ben bij een nieuw bedrijf. Nu is dit een groot Nederlands bedrijf. We hebben duizenden gegevens en deze zijn dan ook allemaal opgeslagen in ons datacenter. Dus vandaag gaat het hier dan ook over. De huidige datacenters verbruiken heel veel energie omdat ze veel stroom nodig hebben. Dit alles omdat de temperatuur en de luchtvochtigheid in een datacenter goed geregeld moet worden. Dit zorgt ervoor dat alle systemen en processen zonder problemen blijven werken. Door de strengere eisen moeten deze systemen steeds worden aangepast. Vaak is het zo dat ouderwetse systemen als compressiekoelingssystemen vaak helemaal vernieuwd moeten worden. Deze systemen kunnen de nieuwste normen vaak niet meer aan. Het is namelijk zo dat de toegestane operationele temperatuur tussen de 18ºC en 25ºC mag zijn. Bij een verhoging van korte periodes mag dit 27ºC zijn en bij warme zone maar een maximale eindtemperatuur van 39ºC mag hebben. Daarom is tegenwoordig raadzaam om een adiabatische koelingssysteem te hebben. Althans volgens environmentaldatacenters.com. Zij hebben deze informatie weer van het ministerie van Economische Zaken.

banner_1

Ministerie van Economische zaken adviseert duurzaamheid

Veel bedrijven aarzelen dan ook om over te stappen naar een duurzame wijze van datacenter koeling. Dit omdat er altijd een non-stop beschikbaarheid moet zijn. Daarom worden nieuwe technieken ook zeer kritisch bekeken. Er zijn al een aantal ontwikkelingen op gebied van duurzaamheid op gebied van datacenter koeling en de overheid raad het dan ook aan deze te integreren binnen het bedrijfsleven. Vooral door het hoge percentage. namelijk tussen de 30% tot 50% van de totale energieverbruik. Ook zijn de huidige methoden klimaatonvriendelijk.

Dit alles lijkt mij reden genoeg om eens naar jouw eigen onderneming te kijken en welke opties environmentaldatacenters.com voor jullie kan bieden.

Logo