Ik heb letselschade opgelopen door een ongeluk met een heftruck op mijn werk. Ik werk al drie jaar in de bouw en heb, samen met mijn collega’s,  twee jaar geleden een heftruckopleiding gevolgd via mijn werkgever. Al tijdens de opleiding gaf ik mijn werkgever aan dat ik de opleiding niet erg professioneel vond. De lesstof was matig en de opleiding duurde maar een paar weken. Ik had niet het gevoel dat ik en mijn collega’s veilig met een heftruck zouden kunnen werken na deze opleiding. Dit heb ik aangekaart bij mijn werkgever maar hij wuifde mijn zorgen weg en gaf aan dat zijn medewerkers al jaren deze opleiding volgen en er nog nooit een ongeluk was gebeurd.

Na de opleiding moesten we direct aan de slag met een heftruck. Erg fijn vond ik het niet, maar gelukkig had ik een collega met wat meer ervaring die me wel wilde helpen. Na een paar weken veel oefenen vond ik dat ik het goed onder de knie had en voelde ik me veilig in de heftruck. Mijn zorgen over de veiligheid waren inmiddels verdwenen. Tot dat het mis ging..

Drie maanden geleden heeft een collega van mij een ongeluk met een heftruck veroorzaakt. Hij ging hard achteruit en botste in het magazijn tegen een stelling aan. De lading in de stelling viel hierdoor naar beneden en kwam terecht op mijn been. Mijn been is zo ernstig verwond dat ik nu al drie maanden niet kan werken en intensieve revalidatie krijg. Het is nog niet zeker of ik mijn been ooit weer helemaal kan gebruiken.

Vergoeding via letselschade advocaat

Inmiddels heb ik een letschade advocaat ingeschakeld omdat mijn werkgever de schade moet vergoeden. Het ongeval gebeurde tijdens werktijd en hij laat ons een opleiding volgen die niet naar behoren is. Ondanks dat ik zeer sterk sta in de zaak vind ik het prettig dat een goede advocaat me helpt omdat ik totaal niet bekend ben met juridische procedures. Samen met mijn advocaat willen we een vergoeding eisen voor onder andere gemiste inkomsten, medische kosten en reiskosten naar onder andere het ziekenhuis, het revalidatiecentrum en de fysiotherapeut. Het zou erg fijn zijn als ik een schadevergoeding krijg, maar belangrijker is dat mijn been geneest en ik straks weer volledig kan functioneren en hopelijk weer fulltime kan werken! Je gezondheid is toch wel het belangrijkste maar dat merk je pas als er iets ergs gebeurd. Heb jij weleens een letselschade ingeschakeld? Zo ja, was dit voor een bedrijfsongeval of juist voor een verkeersongeval of iets anders?  foto_287__original