Laselektroden in overvloed
Ooit al gehoord van laselektroden bij het lassen? Of weet je wel wat laselektroden zijn, maar geen idee welke soorten er beschikbaar zijn? Dan lees je best even verder door in dit artikel!
Wat is het?
Een laselektrode is een elektrisch geleidend voorwerp dat wordt gebruikt bij de meeste lasprocessen die gebruik maken van elektrische stroom om een werkstuk te verhitten. Meestal is dat elektrisch geleidend voorwerp een metalen staaf. Laselektroden heb je nodig om lasverbindingen te kunnen maken. Lastoevoegmateriaal heb je in verschillende vormen. Dit hangt vooral af van welke lastechniek je zal gebruiken. Let ook vooral op het materiaal en de diameter als je met laselektroden te werk gaat. Hiervoor heb ik gebruik gemaakt van het bedrijf lastechniek rijnmond. Je gaat vooral ook laselektroden gebruiken als je korte lasverbindingen maakt. De elektrode smelt af, als er grote stukken gelast moeten worden, zal het het vervangen van je elektroden vertragen.
Verschillende soorten
Ik vind het bedrijf lastechniek rijnmond een persoonlijke aanrader voor het aanschaffen van je laselektroden. Je kan er voor een betaalbare prijs, laselektroden van kwaliteit aanschaffen. Maar welke soorten zijn er? Je kan kiezen tussen basische elektroden, rutiel elektroden en cellulose elektroden. Ten eerste heb je de basische elektroden. Deze kunnen in alle posities gebruikt worden voor het beste lasresultaat. Ik heb hier persoonlijk een voorkeur voor om deze te gebruiken. Het lasuiterlijk is net iets ruwer dan bij rutiel elektroden, waar ik straks ook meer uitleg zal over geven. Het is ook aanbevolen om basische elektroden te gebruiken als je al wat meer ervaring hebt als lasser. Basische elektroden zijn erg gevoelig voor vocht en tocht, dus pas best op met waar je ze zult opslagen. Een goede verpakking is een must! Dan heb je de rutiel laselektroden. Deze zijn zeer gebruiksvriendelijk en kunnen bij veel lasapparaten gebruikt worden. Met andere woorden is dit goed voor beginners. Ook zijn de meeste geschikt voor neergaand verticaal te kunnen lassen. Let hierbij wel op want de traagstollende rutielelektroden zijn de enigste elektroden die hiervoor niet geschikt zijn. Als laatste wil ik het nog hebben over Cellulose laselektroden. Deze worden vooral gebruikt bij neergaand lassen. De lasboog is wel redelijk fel, waardoor je toch een iets ruwer rasuiterlijk zult hebben. De draden zijn minder aanbevolen om in andere lasposities te gebruiken want de elektroden zullen de neiging dan hebben om veel te spatten en dit leidt tot een zeer ruw lasuiterlijk.
Hoe verkrijgen?
Voor de laagste prijs aan laselektroden surf je best eens naar https://www.lastechniekrijnmond.nl/lasdraad/laselektroden/. Zij bieden de beste betaalbare prijzen en leveren de laselektroden ook aan jou. Je kan hier ook een bestelling op rekening doen. Dit heb ik zelf gedaan en voel mij daar veel comfortabeler bij!