Hoe bepaal je doelstellingen voor een beursdeelname?

Het deelnemen aan een beurs kan zeer goed zijn wanneer u er zich vooraf in verdiept. Je moet niet zomaar blindelings op een beurs aanwezig willen zijn. Een beursdeelname is een kostbare aangelegenheid. Daarom zal een dergelijke deelname ook zijn vruchten af moeten werpen. Je moet je, voordat je deelneemt aan een beurs, je afvragen waarom je op de beurs wilt gaan staan. Je moet je, vooraf, de doelen bepalen die je zelf wilt bereiken.

Doelen voor een beursdeelname

Je moet je, voordat je besluit op een beurs in een stand te gaan staan, wel eerst duidelijk afvragen wat je ermee wilt bereiken. Wil je groeien met de afzet van de producten die je hebt of wil je er juist meer naamsbekendheid door krijgen. U gaat op een beurs staan om nieuwe afzetgebieden te bereiken en het opdoen van nieuwe klanten. Dat zijn een paar van de doelen die je zou kunnen proberen te bereiken door op een beurs te gaan staan.

De beursstand

Het is van belang dat je zoveel mogelijk potentiële klanten naar je beursstand laat komen. Dat kun je doen door bij binnenkomst de bezoeker een bon te geven waarbij, ze door inlevering van deze bon, meedingen naar een prijs. De prijs zal worden verloot aan het eind van de beurs. Ook de personen die de beursstand vertegenwoordigen moeten van wanten weten. Ze moeten de voorbijkomende bezoekers door middel van een praatje naar binnen lokken. Het is belangrijk dat men daarbij dan wel altijd vriendelijk blijft. Geef de bezoeker, aan het eind van het gesprek, een cadeautje mee in de vorm van bijvoorbeeld een zak snoep of een pen. Ook een draagtas meegeven met uw bedrijfsnaam is een goed middel om meer naamsbekendheid te krijgen. Dat zijn allemaal zaken die je, voordat je op een beurs gaat staan, geregeld moet hebben. Laat alleen die personen op de beurs staan die ook goed met de mensen kunnen praten. Vriendelijkheid en behulpzaamheid is alles wat men verlangd.
Zorg er altijd voor dat je de personen, die je stand bezoeken, ook wat aanbiedt. Dat kan een kopje koffie/thee zijn met een versnapering. Het zijn de kleine dingen die het hem vaak doen. Beurstraining volgen?