Duidelijkheid in doelen

Veel bedrijven hebben korte termijn doelen en lange termijn doelen. Dit samengesteld met hun actuele agenda zorgt voor veel drukte in hoofden. Het handigste is dan ook om een systeem te bedenken waarin je op elk moment kan zien hoever het bedrijf is het met het halen van de korte termijn doelen en ook de lange termijn doelen. Daarnaast hoort dan de actuele agenda zichtbaar te zijn.

Visualisatie
Wat je ziet bij veel organisaties is dat ze op de muur borden hangen met daarin de verschillende agenda’s. Dit zorgt ervoor dat je dagelijks bezig bent met het ordenen van evalueren van doelen. Het maakt het ook veel duidelijker welk team aan welk doel moet werken. Door middel van bedrukte tape kan je makkelijk aangeven welk team welk doel moet aanpakken. Dit kan door middel van een logo, kleur of namen.

maxilia

Maak de borden overzichtelijk. Er moeten niet plakkers op plakkers komen. Naast het bord voor de lange termijn en korte termijn doelen kan de agenda voor de huidige maand en de komende maand er ook bij. Op deze manier heb je iets om naartoe te werken en weet iedereen waar andere afdelingen mee bezig zijn. Afdelingen kunnen deze methode kopiëren en voor zichzelf weer een visualisatie bord starten.

Online Agenda
Naast een visualisatie op de muur kan je ook gebruik maken van online agenda applicaties. Deze applicaties kunnen dagelijkse herinneringen geven als er aan een bepaald project of doel gewerkt moet worden. Ook kunnen in deze programma’s planningen voor de aankomende maanden gestuurd worden. Mocht het project of de planning aflopen dan krijg je hier ook een herinnering van binnen. Als je liever geen puzzel aan de muur hebt met de verschillende planningen dan is dit misschien een goed alternatief!

Meer artikelen die helpen bij het visualiseren van doelen en de planning van een organisatie vind je op Maxilia.nl.