BHV trainingen met praktijkervaring doe je bij G4S

Voor iedere werkgever is BHV essentieel. Niet alleen is het wettelijk vastgelegd dat je een voldoende aantal BHV-getrainde mensen aanwezig moet hebben, de veiligheid van je personeel staat altijd voorop. Tijdens de Risico Inventarisatie en Evaluatie bepaal je hoeveel mensen jij naar deze cursus wilt sturen. Dit hangt af van de diensturen die je verleent, de sector waar je actief in bent en het aantal personeelsleden dat je hebt. Een bedrijf in de bouw moet meer mensen met een geldig certificaat hebben dan een kantoor, omdat de risico’s in de bouw groter zijn. In Noord Holland kan G4S trainingen bieden met veel toepassingen in de praktijk in hun faciliteiten BHV Zaandam.

 

Wat wordt tijdens de cursus behandeld?

Tijdens de cursus leren de deelnemers eerst een gedeelte theorie over het herkennen van risicovolle situaties en het oplossen hiervan. Deze theorie kan worden toegepast in de praktijk door oefeningen te doen in het blussen van kleine brandjes, het communiceren met al de betrokken partijen en het ontruimen van gebouwen. De faciliteit van G4S BHV Zaandam heeft bijvoorbeeld inrichtingen die kantoor- of ziekenhuissituaties nabootsen en kunnen ze toepassen wat ze geleerd hebben op het gebied van levensreddend handelen.

 

Het voordeel van BHV’ers op de werkvloerehbo-herhalingstraining

Natuurlijk is het trainen van voldoende BHV personeel verplicht, maar er zitten ook een aantal voordelen aan. Werkgevers krijgen door nauw samen te werken met deze mensen een goed inzicht in wat de risico’s precies zijn voor de mensen op de werkvloer. Potentieel gevaarlijke situaties kunnen zo worden gevonden en opgelost. Ook kunnen BHV’ers advies geven tijdens de Risico Inventarisatie en Evaluatie en helpen bij brandoefeningen.

 

Vervolgtrainingen

Het certificaat is 2 jaar geldig dus vervolgtrainingen moeten worden blijven gedaan om deze te vernieuwen. G4S BHV Zaandam kan dit ook doen zodat de cursisten hun kennis in nagebootste praktijksituaties wederom kunnen oefenen. Zo kan je als werkgever gerust zijn dat je personeel zo veilig mogelijk is.