horeca pizza oven

Pizza is een Italiaans gerecht dat zeer populair is en niet te moeilijk is om te maken. Voor het maken van de perfecte pizza binnen een mum van tijd is een horeca pizza oven ideaal. Voor je er zo een aanschaft is het handig om een er een aantal dingen van te weten. Wat is bijvoorbeeld beste manier om een horeca pizza oven schoon te maken en nog belangrijker: hoe gebruik je de oven op de juiste manier?

horeca pizza oven

Het gebruiken van de oven en de installatie

Wanneer je een pizza oven hebt aangeschaft, kan het installeren beginnen. Een elektrische oven dient aan een kabel te worden geïnstalleerd. Let op dat de kabel niet door water wordt geraakt en leg deze ook niet onder warmte-isolatie. Een hout gestookte pizza oven is gemakkelijker om te installeren. Hierbij hoef je alleen maar hout te stoken en te wachten tot de oven rond een temperatuur van 300 graden is. Wanneer een pizza klaar is en je een nieuwe pizza gaat maken, is het aan te raden viezigheid uit de oven te verwijderen. Als je dit niet doet, is het mogelijk dat de pizza een aangebrande smaak krijgt en dat de oven gaat stinken.

Hoe moet de oven schoon worden gemaakt?

Het schoonmaken van de pizza oven is essentieel. Hierbij is het raadzaam op een aantal dingen te letten. Voordat je de eerste pizza klaar gaat maken in de oven, kun je hem het beste ven schoonmaken. Doe dit met water en een zachte doek. Gebruik geen ruwe spons. Deze kunnen de oven beschadigen. Gebruik ook zeker geen schoonmaakmiddelen. Deze kunnen in de oven trekken, waardoor je pizza’s een gekke smaak krijgen. Wanneer je de oven wilt reinigen na gebruik, moet er eerst gewacht worden tot het apparaat volledig is afgekoeld.